Înregistrare domenii
.RO .EU .COM

Înregistrare Domenii: .RO, .EU, .COM. Alege acum domeniul potrivit pentru succesul afacerii tale cu IPHOST!

<span>Înregistrare domenii</span> </br>.RO .EU .COM

Înregistrare domenii
Găsește numele perfect azi!

Folosește instrumentul de căutare de mai jos, verifică dacă domeniile sunt disponibile. Începe acum procesul de înregistrare domenii și construiește-ți prezența online.

 • .COM - 9.39 € / an
 • .EU - 4.99 € / an
 • .MD - 23.50 € / an
 • .RO - 6.29 € / an
ro
6
29
€ / an
Comandă
eu
4
99
€ / an
Comandă

Prețul afișat nu include TVA

De ce am nevoie de înregistrare domenii?

 • Un domeniu este o adresa unică și personalizată a unui site pe internet, esențială pentru a-l face ușor de găsit și de reținut de către vizitatori.
 • Prin înregistrarea domeniilor, îți asiguri identitatea online și o platformă proprie în spațiul digital.
 • Înregistrarea domeniilor web permite brandurilor și indivizilor să aibă un spațiu distinct și recunoscut pe web.
 • Fie că este vorba despre un blog personal, un magazin online sau un site corporativ, un domeniu site joacă un rol crucial în stabilirea credibilității și profesionalismului.
 • Alege să-ți înregistrezi domeniul web astăzi și construiește-ți prezența online.

  Schimbarea registrarului este posibilă doar după 60 de zile de la înregistrarea domeniului.

  Întrebări despre domenii

  După ce înregistrarea domeniului este confirmată, registratorii precizează că acesta va deveni vizibil pe internet într-un interval de până la 72 de ore. Însă, de obicei, domeniul începe să fie vizibil în primele 2 ore după înregistrare.

  Pentru înregistrare domenii, trebuie să alegeți un registrar, verificați disponibilitatea domeniului dorit și completați procesul de înregistrare conform cerințelor acestuia.

  Iată câțiva pași pe care să-i urmați: 

  1. Alegeți cu grijă un nume de domeniu: Gândiți-vă la un nume de domeniu care să se potrivească conținutului site-ului dumneavoastră și să fie ușor de memorat. Încercați să optați pentru un nume cât mai scurt, care să includă cuvinte-cheie relevante pentru conținutul site-ului dumneavoastră.

  2. Verificați disponibilitatea numelor de domenii: Folosiți un serviciu de verificare a disponibilității pentru a vă asigura că numele de domeniu pe care îl doriți nu este deja înregistrat de altcineva.

  3. Completați cererea de înregistrare: furnizați informațiile necesare pentru înregistrare. Acest lucru poate include informații despre titularul domeniului, informații de contact, și altele.

  4. Verificați informațiile de contact: Asigurați-vă că informațiile de contact furnizate registrar-ului sunt corecte și actualizate. Aceste informații vor fi disponibile în baza de date Whois și sunt importante pentru comunicarea legată de domeniu.

  5. Așteptați confirmarea: După ce ați trimis cererea și ați plătit taxa, veți primi o confirmare de la registrar. Domeniul va fi înregistrat în numele dumneavoastră odată ce această procedură este finalizată.

  6. Configurare și găzduire: După ce ați înregistrat domeniul, va trebui să-l configurați și să-l găzduiți pe un server web pentru a vă construi site-ul.

   Este important să alegeți un furnizor de înregistrare a domeniilor de încredere și să vă asigurați că înregistrați numele de domeniu pentru o perioadă suficient de lungă pentru a vă proteja investiția și a evita pierderea numelui de domeniu. De asemenea, este recomandat să alegi o extensie de domeniu relevantă pentru site-ul tău și să alegi un nume de domeniu ușor de reținut și de căutat de către utilizatori.

  Costurile pentru înregistrare domenii pot varia în funcție de registrar și de perioada de înregistrare aleasă. Asigurați-vă că luați în considerare și costurile de întreținere anuale. Înainte de a cumpăra un nume de domeniu, asigurați-vă și comparați caracteristicile pentru fiecare extensie ca să alegeți cel mai potrivit domen pentru nevoile dvs..

  Dacă numele pentru domeniu dorit este deja înregistrat, încearcă variante alternative sau alege un alt nume disponibil. O altă opțiune este să achiziționezi numele de domeniu dorit.

  Există diverse opțiuni disponibile pentru acest demers, dar este esențial să ții cont că procedura poate fi oneroasă din punct de vedere financiar.

  Iată câteva alternative pentru achiziționarea unui domeniu deja ocupat:

  1. Contactează direct proprietarul domeniului: În cazul în care domeniul dorit este deținut de o persoană sau o companie, poți încerca să iei legătura directă cu aceștia și să le propui o sumă pentru a-ți transfera drepturile asupra domeniului. Adesea, proprietarii pot fi deschiși la vânzare pentru o sumă corespunzătoare.

  2. Folosește un serviciu de intermediere: Există servicii specializate în intermedierea tranzacțiilor cu domenii deja ocupate. Aceste servicii pot contacta proprietarul în numele tău și pot negocia prețul. De obicei, aceste servicii percepe o taxă pentru asistența acordată în procesul de achiziție.

  3. Participă la licitații: Dacă domeniul dorit este listat la o licitație, ai posibilitatea să participi și să încerci să îl achiziționezi. Licitațiile pentru domenii populare pot fi foarte competitive, așa că trebuie să fii pregătit să investești o sumă semnificativă.

  Este important să ai în vedere că achiziționarea unui domeniu deja ocupat poate implica costuri ridicate, iar suma plătită poate fi considerabilă. De asemenea, procesul de negociere poate fi dificil, iar obținerea domeniului dorit nu este întotdeauna garantată.

  Înregistrarea domeniilor este, în general, valabilă pentru o perioadă de un an, dar ai opțiunea de a prelungi înregistrarea pe termen lung, de obicei până la 10 ani în dependență de condițiile furnizorului de servicii.

  Da, poți înregistra domenii ro dacă nu ești rezident în România, oferind CNP-ul din buletin. 

  Este important să te asiguri că extensia de domeniu pe care o alegi se potrivește obiectivelor și necesităților site-ului tău. De exemplu, dacă intenționezi să creezi un site cu audiență internațională, poate fi mai potrivită o extensie de domeniu mai generală, precum .com, în loc să alegi o extensie specifică României.

  ×